Newbie lost beginning project

No Man’s Sky Mods Forums Modding Help Newbie lost beginning project

Viewing 2 reply threads
  • Author
    Posts
    • #171807
      Kremit
      Participant

      While modding games is not unfamiliar for me, modding NMS is.. I’m trying, but I’m stumbling and could use some help..

      I’m trying to switch the poly-fibre and lubricant buttons in the craft menu (more-so their locations when using the “curiosity” filter).

      Since I don’t need to retexture anything, I figured I just need to concern myself with the xml’s in the mbins..
      so I went to UI>COMPONENTS and found a bunch of mbins for buildbuttons; so thinking I’m on the write path, I decompile and view the xmls..

      Holy Cryptic Code Settings Batman!

      everything refers to .xml files I’ve spent 30 minutes scouring INSIDE of other mbins looking for, did a disc wide search for file names, contents, etc, no luck…

      Hoping someone might be able to give me a point in the right direction..

    • #171810
      Kremit
      Participant

      So after some time, I finally came across METADATA\REALITY\TABLES\NMS_REALITY_GCPRODUCTTABLE.MBIN, which after decompiling, had an exml that refers to the .dds for the icon..

      I couldn’t see any specific identifiers for lubricant, other than UPROD9 (Poly-Fibre was UPROD6).. So I cut/pasted their data blocks around and changed the UPROD? id’s.. recompiled, built the .pak, put it in my mods folder, loaded up and set the curiosity filter..

      Between Glass and Acid, it now says “Lubricant”; but the icon is still the poly-fibre, and it’s greyed out despite the fact I have the required mordite.. On the second page, first icon is still lube and lit up to craft, but the title of the item is “Poly-Fibre”.. I know I’m missing something, another file maybe?

    • #171811
      Kremit
      Participant

      So this thread can be deleted.. I spent hours looking for additional files to adjust, and I still don’t quite understand, but I simply changed the ID’s of the two and left everything else the way it was.. and it worked!

      http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=864596661

Viewing 2 reply threads
  • You must be logged in to reply to this topic.